1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Borås.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En kvinna i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri efter att ha stoppats av polis när hon körde bil på Trandared i Borås strax före klockan 01.

Under natten omhändertogs tre personer för fylleri av Boråspolisen. Tidigt på onsdagsmorgonen hade de alla släppts på fri fot.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Sverige

En avdelningschef inom intensivvården på Östra sjukhuset i Göteborg avgår på grund av konflikt med sjukhusets ledning om hur man hanterar coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten.

– Det har blivit nya omständigheter i samband med pandemin. Verksamheten har förändrats och jag har helt enkelt inte längre haft beslutande mandat över hela min verksamhet, säger Jonna Lindeblad till tidningen.

Lindeblad var fram tills i måndags verksamhetschef för Anestesi, Operation och Intensivvård vid Östra sjukhuset. Hon kommer framöver att arbeta som anestesi- och intensivvårdsläkare, vilket hon också har gjort tidigare.

Trots att hon är kritisk över hur hennes roll som verksamhetschef förändrades säger Lindeblad att hon i stort tycker att sjukhuset sköter situationen på ett bra sätt.

– Den pågående pandemin har gjort det svårare att ta beslutet. Jag funderade mycket på hur det skulle påverka verksamheten om jag slutade nu, men jag efterträds av en mycket kompetent kollega som jag litar på. (TT)

Vid klockan 01.11 kom larm om att flera bilar brann vid Hagagårdsvägen i Alvesta.

Fotograf på plats uppger att det handlar om fyra bilar som brann, vilket polisen bekräftar.

Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte. Det ska inte ha varit någon risk för spridning till byggnader.

Polis var också där och rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand. Ingen person är misstänkt på onsdagsmorgonen.

Världen

Det senaste dygnet har nästan 2 000 nya dödsfall registrerats i USA, den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har över 12 800 människor avlidit i covid-19 i landet.

Innan dess hade siffrorna börjat sjunka något. President Donald Trump tror att den mörka trenden har nått toppen och vill skyndsamt lätta på restriktionerna.

– Vi vill öppna den (ekonomin) snart, det är därför jag tror att vi kanske är på väg mot den absoluta toppen av kurvan, säger Trump. (TT)

Australiens parlament väntas under onsdagen rösta igenom ett enormt stimulanspaket på 130 miljarder australiska dollar, motsvarande runt 800 miljarder kronor.

Stödåtgärderna ska försöka mildra det som ekonomer förutspår kommer att bli den värsta lågkonjunkturen i landets historia.

Australien har som många andra länder infört hårda restriktioner för att stoppa coronaviruset. Dessutom drabbades landet svårt av stora skogsbränder tidigare i år. (TT)