Annons
Nyheter

Buss körde in i folkmassa i Moskva

En buss har kört in i en folkmassa i Moskva och minst fyra människor har dödats, rapporterar ryska nyhetsbyråer. De flesta medier beskriver det som en olyckshändelse. Föraren ska ha tappat kontrollen.
Ryssland • Publicerad 25 december 2017
Foto: Sergey Kiselev

Bussen körde upp på trottoaren och ner i mynningen av en gångtunnel. Händelsen inträffade i västra Moskva vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar, meddelar polisen.

Enligt AFP rör det sig om fem dödsoffer. Minst tio människor har skadats vid händelsen, säger polisen till nyhetsbyrån Tass.

Annons

Bilder på mediebolaget RT:s sajt visar en buss som kört nedför en trappa, och bakom bussen ligger något som ser ut som en övertäckt människokropp.

– En buss har kört in i en gångtunnel för fotgängare, sade en trafikpolis till AFP.

Polisen har två teorier om vad som kan ha inträffat. Den ena är att bromsarna på bussen släppte, den andra att bussen väjde för en bil och därmed hamnade i gångtunneln. En utredning har inletts om huruvida det rör sig om ett tekniskt fel på bussen.

Föraren har gripits.

Tio ambulanser, räddningstjänst och tre ambulanshelikoptrar kallades till platsen. Juldagen är en vanlig arbetsdag i Ryssland och Slavjanskij Bulvar är en av de mest livligt trafikerade tunnelbanestationerna i Moskva.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons