Annons
Nyheter

Biden beredd att ta debatten via nätet

Demokraternas presidentaspirant Joe Biden är beredd att debattera med Donald Trump – via Zoom eller Skype, om det behövs.
USA • Publicerad 24 april 2020
Joe Biden och Donald Trump. Arkivbilder.
Joe Biden och Donald Trump. Arkivbilder.Foto: AP/TT

Joe Biden, som med all sannolikhet väljs till demokraternas presidentkandidat, är ivrig att debattera med USA:s president Donald Trump.

– Jag är redo att debattera mot honom. Zoom, eller Skype, eller Hangout eller personligen, när som helst, var han vill, säger Biden till anhängare vid ett insamlingsevenemang på nätet, där han också passar på att kritisera presidentens hanterande av coronakrisen.

Annons

Coronavirusets framfart har redan påverkat primärvalssäsongen, där den sista debatten mellan Biden och Bernie Sanders – innan den sistnämnde hoppade av – skedde utan studiopublik.

Frågan är hur pandemin påverkar tiden fram till valet, som är tänkt att hållas den 3 november.

Donald Trump svarade svävande när han fick den vid sin dagliga presskonferens om coronaviruset.

– Jag kan inte berätta för er vad som händer med valet. Vi har en sömnig kille i en bostadskällare som pressen gett frikort, som inte vill debattera till följd av covid. De håller honom skyddad på grund av coronaviruset och han rör sig inte mycket, sade presidenten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons