Annons

Nytt album ur Roberts perspektiv

Kinnabon Robert Serholt släppte sin solodebut förra året. Nu är han aktuell med album nummer två och en releasespelning som alla är inbjudna till.
Musik • Publicerad 29 maj 2020 • Uppdaterad 31 maj 2020
Robert Serholt, eller Robert John David, frontar sitt band.
Robert Serholt, eller Robert John David, frontar sitt band.Foto: pressbild

– Det känns ovant, jag har stått jättemycket på scen, men nu är jag faktiskt lite nervös, säger Robert Serholt.

Musikern, vars soloprojekt heter Robert John David, pratar om den kommande releasespelningen han ska göra. Det är, föga förvånande, en spelning utan fysisk publik som kommer strömmas via nätet.

Annons

– Jag tänker att det ska bli som en av våra vanliga konserter, men bakom en skärm då. Men jag hoppas att intimiteten ska komma fram, det är utmaningen.

Skiljer sig nya albumet ”Livet är enkelt” något från debuten?

– Den första skivan var väldigt mycket jag själv. Jag styrde hur allting skulle spelas, utifrån hur jag skrivit låtarna. Nu har jag mer tagit in andra människors prägel på det jag skrivit. Det har gett en helt annan ljudbild och stämning rent musikaliskt. Sen har jag väl rört mig åt ett mognare håll när det kommer till texterna.

Raka vardagsbetraktelser och grubblerier blandas upp av lite småknäppa inslag, så skulle man kunna beskriva texterna.

– Jag sitter ofta och analyserar saker jag eller andra varit med om. Det är sånt jag sen skriver om, även om själva texterna kanske inte är jättegenomtänkta. Självklart blir det väldigt mycket mitt perspektiv på saker, men det som inspirerar är alla andra.

I december skrev Robert Serholt skivkontrakt och sedan dess har det pumpats ut singlar tagna från det nya albumet. Totalt har det blivit sju stycken, ett i sammanhanget rätt högt antal singlar.

– Jag har försökt anpassa mig efter hur jag upplever att branschen fungerar idag. Med första skivan var det just singlarna som flest lyssnade på och som fick mest uppmärksamhet. Så det här var en strategi för att nå ut så mycket som möjligt.

Du har valt att inte ”flytta till stan”, utan bor kvar i Marks kommun. Hur är det som aspirerande popmusiker?

– Det är lite begränsande. Jag lever inte musikerlivet liksom. Andra är på konserter, pratar med människor och skaffar kontaktar, det är en stor del i att få publicitet. Men den grejen är inte jag. Jag tycker det är fint att spela i Göteborg, men det är skönt att komma hem och inte leva i det där, säger Robert Serholt och avslutar:

– Jag skriver som bäst när jag mår bra och känner mig hemma, så det här funkar för mig.

FAKTA

Robert Serholt

Ålder: 25 år

Bor: Kinna.

Gör: Studie- och yrkesvägledare på Sätilaskolan samt indiemusiker.

Aktuell med: Nya albumet ”Livet är enkelt” under sitt alias Robert John David, samt med releasespelning som sker 20.00 29 maj på Savant musikmagasins hemsida.

Jonathan EklundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons