Annons

Jonah Hill är fulast i mun på bio

Film • Publicerad 17 maj 2020
Jonah Hill vid den brittiska premiären av "The Wolf of Wall Street" 2014.
Jonah Hill vid den brittiska premiären av "The Wolf of Wall Street" 2014.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Jonah Hill svär mest av alla i Hollywood, åtminstone på vita duken.

En genomgång av 3 500 filmmanus som Buzz Bingo gjort visar att Hill stått för 376 fula ord på film, rapporterar amerikanska medier. Det är 22,9 svordomar för varje tusen ord han fått ur sig i de undersökta filmerna.

Annons

Framför allt är det Hills rollfigurer i "The Wolf of Wall Street” och "Supersugen" som fått honom att toppa den dubiösa listan före Leonardo DiCaprio och Samuel L Jackson – det är bara män på tio i topp-listan.

Martin Scorseses "The Wolf of Wall Street” har inte bara flest svordomar, 715, där återfinns även den karaktär, DiCaprios Jordan Belfort, som svär mest. Svordomarna hindrade inte filmens framgångar, den nominerades till fem Oscar, bland annat för DiCaprio, Hill och manusförfattaren Terence Winter.

Flest svordomar per ord får den hugade däremot i Gary Oldmans regidebut "Nil by mouth", där det bjuds på 41,3 svordomar per 1 000 ord. Filmen, från 1997, är också från det årtionde då det svors mest på film, i alla fall enligt den aktuella undersökningen.

Jonah Hill tackar Scorsese på Instagram för sin topplacering. "Tack för att du fick upp mig längst upp", skriver han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons