Annons

Harvey Weinstein fördes till sjukhus efter våldtäktsdomen

Efter den fällande domen för sexuellt övergrepp och våldtäkt fick Harvey Weinstein föras till sjukhus då han klagade över smärtor i bröstet, rapporterar Variety.
Film • Publicerad 25 februari 2020
Hollywoodmogulen Harvey Weinstein dömdes för våldtäkt.
Hollywoodmogulen Harvey Weinstein dömdes för våldtäkt.Foto: John Minchillo

Tanken var att han skulle ha åkt till fängelset på Rikers Island och stanna där till domen meddelas den 11 mars. Domaren James Burke gav order om att Harvey Weinstein skulle häktas efter domen och den 67-årige tidigare filmmogulen leddes ut ur rättssalen i New York iförd handfängsel. Men istället blev han förd med ambulans till Bellevue hospital på Manhattan.

Sjukhuset är mest känt för sin psykiatriska avdelning men används också som sjukhus för fängelsekunder.

Annons

Weinsteins försvarare vädjade förgäves att han skulle få förbli fri mot borgen av hälsoskäl. Under rättegången har den åtalade använt rullator och skyllt på ryggproblem, något hans kritiker avfärdat som ett försök att väcka sympati. I en tv-intervju med Fox nämnde Weinsteins försvarare Donna Rotunno att hennes klient haft hjärtklappning tidigare under dagen.

Han kan få upp till 29 års fängelse men oavsett utfall så kommer domen att överklagas. Weinstein riskerar ytterligare straff då han nyligen åtalades för fyra andra sexualbrott i Los Angeles.

Harvey Weinstein fick åka ambulans till sjukhus från domstolen i New York.
Harvey Weinstein fick åka ambulans till sjukhus från domstolen i New York.Foto: Mary Altaffer
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons