Kevin får stipendium för ungt ledarskap

Kevin Coomer lockas av allsidig träning och ledarskapet i karate. I år har han fått ett av kommunens stipendier för unga ledare för sitt engagemang på karateklubben i Tranemo.
Kevin Coomer och Viktoria Gustafsson leder deltagarna i en kata, som är en uppvisningsform av karate.
Foto: Lydia Andersson

I träningslokalerna på Tranemo kunibakai karateklubb står barnen uppställda på rader framför ledarna Kevin Coomer och Viktoria Gustafsson. De hälsar på varandra genom att buga och barnen följer sedan Kevin i en kata.

– Kata är en form av karate där man inte slåss utan genomför en serie rörelser, som en uppvisning. Där kan man själv se sin egna utveckling och vad som kan förbättras, säger Kevin Coomer.

Kata är hans favoritgren inom karate och är även det han tävlar i. Första tävlingen deltog han i som nioåring.

Kata är en av två tävlingsgrenar inom karate. Kevin Coomer tävlar ofta och bara i år har han tagit sex guld, tre silver och fyra brons på olika tävlingar i landet.
Foto: Lydia Andersson

I dag är Kevin Coomer 17 år och tränar karate 28 timmar i veckan. Han är även ledare för klubbens mellangrupp där deltagarna är nio till elva år gamla. Det är för sitt arbete som tränare han i år har tilldelats ett av kommunens stipendier för unga ledare.

– Det känns väldigt roligt, det blir en sorts bekräftelse på arbetet man har gjort och ska lägga ner framöver. Samtidigt känns det lite overkligt, det finns så många unga bra ledare i Tranemo, säger Kevin Coomer.

Det var klubbens styrelse som nominerade Kevin Coomer till stipendiet vilket han tycker känns roligt.

– Det är alltid kul att de har förtroende för mig och vill att jag ska fortsätta träna barnen. Ledarskapet betyder mycket för mig när det gäller karate, det är roligt att se barnen utvecklas.

Felicia Bekamp går i sexan och har tränat karate i sex år. Hon tycker det är roligt med självförsvar och gillar det sociala i att träna karate.
Foto: Lydia Andersson

Kevin Coomer började i karate för tio år sedan då hans pappa är vän med klubbens förre sensei. Kevin blev sugen på att prova och fastnade för sporten som han tycker ger en allsidig träning.

– I stilen som vi kör med blandar man mycket självförsvar, kast, fight och brottning. Klubben blir också som en extra familj, vi har en bra sammanhållning och man känner sig alltid välkommen här.

Drömmen är att en dag komma med i landslaget, och allra helst redan nästa år. Han har redan mött deltagare från landslaget i flera nationella tävlingar.

– Eftersom jag själv vill komma dit så är det roligt att möta dem, då kan man mäta sig efter dem och se hur man själv förbättras, säger Kevin Coomer.

Kevin Coomer och Viktoria Gustafsson från Tranemo kunibakai karateklubb och Gabriel Carlsson från Kinds karate club tog svart bälte i karate förra helgen.
Foto: Lydia Andersson, Privat

Och kanske är drömmen inte så långt borta. Förra helgen tog Kevin Coomer och Viktoria Gustafsson svart bälte under en gradering i Degerfors. Även Gabriel Carlsson från Svenljunga tog svart bälte då.

– Det känns väldigt roligt, det är den högsta nivån på bälte man kan ta.

Fakta:

Ledarskapsstipendiater 2019

Tranemo kommun har i år tilldelat årets ledarstipendium till Sofia Sundqvist Provén, Länghems Ridklubb och Elin Larsson och Fredrik Gustavsson, Ambjörnarps vattenskidklubb.
Stipendiet för årets unga ledare tilldelas i år Kevin Coomer, Tranemo Kuniba Kai Karateklubb och Emma Nors, Tranemo Gymnastikförening.

Läs mer

Borås

Satsningen: Här tar 16 hyresrätter form

Fastighetsbolagets första nyproduktion i Borås.

Borås

SMHI: Risk för halka i natt

Våta vägbanor kan frysa lokalt i Sjuhärad

Borås

Borås: Fyra anhållna efter husrannsakan

Fallet har kopplingar till ett häleriärende i Örebro.

Missa inte

Landsbygden lever – mindre skolor i Borås växer: ”Goda förutsättningar”

TV-klipp i artikeln – elever berättar: ”Man får hjälp snabbare”

Borås

Politikern om småskolornas framtid: ”Elevunderlaget avgör”

Per Carlsson (S): "Finns ingen politiker som kan lova att inget ska ändras”

Borås

Borås: Äldre kvinna döms för djurplågeri: ”Det värsta fallet vi någonsin sett”

Varning för starka bilder: Den vanvårdade hunden kunde knappt röra sig.