1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Villa helt övertänd

En villa i Tranemo kommun har totalförstörts efter en brand under fredagen. Larmet om branden kom under lunch och har bekämpats av flera räddningstjänstenheter under hela dagen.

Klockan 11.19 på fredagen kom larmet om villabranden i Tranemo kommun.

– Det rör sig om en övertänd villa, säger Fredrik Lovén vid Södra Älvsborgs räddningsförbund inledningsvis.

– Ganska stort antal räddningstjänstenheter har skickats, bland annat två ambulanser, säger en operatör vid SOS Alarm strax efter att larmet hade kommit.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se och appen MinBT. 3 månader för endast 59 kr! (ord pris 119 kr)

När räddningstjänsten kom till platsen var villan full av rök och det rykte även kraftigt från taket. Räddningstjänst från Borås, Tranemo, Limmared och Dalstorp var på plats för att bekämpa branden. Även en polispatrull befann sig på plats.

Enligt BTs reporter föll takpannorna till marken och en kraftig rökpelare kunde ses på långt håll.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden, utan de boende i huset ska ha tagit sig ut oskadda. De larmade sedan själva om branden.

Det är oklart vad som orsakade branden men det finns ingen misstanke om brott.

– Vi kan ännu inte svara på vad som har hänt, det får utredningen senare visa, säger Fredrik Iwanson, insatsledaren på plats.

Strax innan klockan 12 meddelade räddningstjänsten att det inte fanns någon spridningsrisk. Då ingen person befann sig i huset beslutades det att låta huset brinna ner till grunden.

– Vi genomför nu släckningsarbete. Vi har inte full kontroll än, men ser ingen spridningsrisk, säger Fredrik Lovén strax efter lunchtid.

Räddningstjänst räknar med att vara på plats till cirka klockan 18 och sedan titta till platsen då och då under natten.