1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varför stöttar ni inte kvinnorna i partiet?

Svar till Rose-Marie Liljenby Andersson (S), Anki Amneskog (S), Gun-Britt Persson (S), Jessica Eriksson (S), Helene Sandberg (S), Agneta Ahlgrand (S) och Sofia Bohlin (S), BT 19/6.
Lena Palmén.
Foto: Sanna Tedeborg

Jag blir så ledsen när jag läser er artikel. Jag kan förstå att ni vill ge en annan sida av myntet som naturligtvis också finns, men inte i en enda mening skriver ni om att ni stöttar dessa kvinnor (och män) som faktiskt vågar prata ut. Bara för att ni inte är drabbade betyder det inte att problemet inte finns.

quote
Verkligheten är aldrig densamma för alla, men det borde vara viktigt för alla att lyssna och ta till sig andra upplevelser än sina egna.
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Efter att ha läst er artikel tänkte jag: Tänk om det bara någonstans hade stått att ”även om vi inte känner igen oss i detta så kommer vi naturligtvis att stötta de kvinnor som känner så här”. Eller något liknande… Det är väl inte heller första gången som någon som inte blir lyssnad på går till pressen. Då händer det saker. Och med tanke på ert inlägg verkar det ju inte som om ni har förstått problemet.

Det är väl inte heller första gången som en–två personer styr ett företag, ett parti, ett land? Verkligheten är aldrig densamma för alla, men det borde vara viktigt för alla att lyssna och ta till sig andra upplevelser än sina egna. Stor eloge till Lena Palmén och Malin Carlsson.

Från en som upplevt liknande