1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Socialdemokraterna måste föra S-politik

Oron och frustrationen är enorm hos S-medlemmar i hela landet, skriver flera socialdemokrater i Sjuhärad.
Stefan Löfven (S), partiledare.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Vi socialdemokrater står inför ett val. Antingen väljer vi att acceptera att vi kommer blir ett parti med 10–15 procent av rösterna och drygar ut makten till dess att SD tar över.

Eller så tar vi ett enormt krafttag i nacken på oss själva och vänder tillbaka kompassen till klassisk socialdemokrati: ett stopp på vinster i välfärden, att staten tar över ansvaret över bostadsbyggandet, en rejäl satsning på bostäder som barnfamiljer, pensionärer, förtidspensionärer, sjukskrivna och arbetare verkligen har råd med, låna till investeringar.

quote
Vi måste investera i framtiden för våra unga, gamla, sjuka och arbetande människor.
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Vi har råd med dem som är unga nu, gamla nu och sjuka nu. Oron och frustrationen är enorm hos medlemmar runt om i hela landet. Sverige är det landet där inkomstklyftorna har ökat snabbast i hela världen, samtidigt som statens finanser ökat. För oss låter det absurt att låta sina medborgare bli behandlade på ett sådant perverst sätt.

Vi måste investera i framtiden för våra unga, gamla, sjuka och arbetande människor. 8 av 21 regioners sjukvårdsverksamhet går med underskott, 7 av 10 kommuner planerar nedskärningar i skolan – samtidigt ökar statens finansiella nettoförmögenhet varje år.

Fem av åtta Sjuhäradskommuner har sparat in på grundskolan 2019, i år ser det ut att bli ännu mer ansträngt – i det praktiska innebär det att man behöver dra ner på antalet personal per elev, färre anställda i elevhälsan, färre händer inom social omsorg och äldreomsorg.

Besparingar som görs runt om i Sjuhärad innebär att det drabbar grundskolan, äldreomsorg och social omsorg värst.

Med Reformisternas reformprogram samt budgetförslag för 2020, hade det inneburit omkring 3 miljarder kronor mer till Västra Götalandsregionen och 500 miljoner kronor mer till Borås stad.

Vi har råd med framtiden!

Mattias Nyström (S), Borås

Annette Malmberg (S), Mark

Glenn Zetterlind (S), Bollebygd

Ulf Rapp (S), Bollebygd

Anja Andréasson (S), Mark

Johnny Svensson (S), Bollebygd

Reformisterna Sjuhärads nätverk