1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Säg nej till ny ishall i Marks kommun

Vad är det som säger att det skulle bildas en ny hockeyklubb om en ny ishall skulle byggas i centralorten, frågar sig Martin Andersson.
Med hjälp av bidrag från riksidrottsförbundets anläggningsfond och SISU har Fotskäl HC byggt till en del som kan användas för konferenser och kurser.

Vi i Kristdemokraterna förordar en fortsatt drift av Marks ishall. En ny ishall i Marks kommun förmodas kosta minst 100 miljoner kronor, istället förordar vi en renovering av den befintliga ishallen i Fotskäl till en kostnad av tio–tolv miljoner kronor.

Driftskostnad för den nya ishallen lär vara tio–tolv miljoner. För att ge Fotskäls HC ett rimligt driftsbidrag bör man nog se över det befintliga bidraget som de har i dag på 920 000 kronor och höja det med 10–15 procent, så det blir en rimlig nivå.

Ändock kommer driftsbidraget till den befintliga ishallen att bli tio procent av vad en ny skulle ha för driftskostnad per år. Vad är det som säger att det skulle bildas en ny hockeyklubb om en ny ishall skulle byggas i centralorten?

Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se och appen MinBT. 3 månader för endast 59 kr! (ord pris 119 kr)

Befintliga idrottsföreningar har redan i dag stora problem med att få ihop styrelser och kommittéer. Med de stora investeringar som kommunen står inför, byggnation av nya förskolor, renovering av skolor, mer pengar till äldreomsorgen och en storrenovering av Kaskad, bör dessa i första hand prioriteras.

Kultur- och fritidsnämnden begär att kommunstyrelsen beställer en budgeterad förstudie av teknik- och servicenämnden avseende en byggnation av kommunal ishall. Mitt förslag är att kommunstyrelsen lägger denna i papperskorgen.

Det är viktigt att de övriga partierna tar ställning inom kort vad vi har att förhålla oss till.

Martin Andersson (KD), ledamot, kultur- och fritidsnämnden