1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jag känner inte igen bilden av S

Jag har aldrig sett några kränkningar eller grabbigt beteende på de möten jag varit med på, skriver Trött och ledsen.
Socialdemokraterna har krismöte. Ulf Olsson Petter Löberg Per-Olof Höög Helene Fritzon Andreas Ekström Mats Tolfsson Martinger Per Karlsson OBS! Ej behandlade
Foto: Johan Valkonen

Som gammal medlem i Socialdemokraterna har jag med bestörtning följt de senaste veckornas händelser. Man frågar sig hur det är möjligt att så mycket konstigt bubblar upp på samma gång. Jag känner inte igen bilden av partiet i medierna. Jag är visserligen inte speciellt aktiv, men jag har då aldrig sett några kränkningar eller grabbigt beteende på de möten jag varit med på.

quote
Det är en skam att egna privata relationsproblem skall gå ut över en hel folkrörelse.
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

I den förening jag varit aktiv har det mest varit damerna som varit tongivande och företagsamma. Aldrig att jag hört ett ont eller aggressivt ord uttalas under de 30 år jag varit medlem, eller de 10 år jag varit lite mer aktiv i partiet.

Mycket av det som skrivs i medierna måste vara enormt överdrivet. För mig är det uppenbart att det man ser i BT i grund och botten handlar om ett fåtal, prestigefulla, arga personers oförmåga att umgås med varandra.

Det är en skam att egna privata relationsproblem skall gå ut över en hel folkrörelse. Alla de individer som känner att de är inblandade i denna sörja borde självmant träda tillbaka för partiets bästa. Annars kommer saker och ting bara bli värre.

En sak som ändå känns som en liten, liten strimma av hopp är att ordföranden i arbetarekommunen, Per Carlsson, är en utomordentlig bra och duglig person. Jag har hört att han är duktig på förhandlingar och relationsbyggande. Det kan komma väl till pass. Han är ändå en person att samlas kring framöver. Det är dock inget lätt jobb han har framför sig, att tygla alla de starka krafter som nu är i rörelse och bringa ordning. Måtte det gå bra.

Trött och ledsen