1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Förskolan måste få en rimlig chans

Svar till ”Trött och uppgiven f.d. pedagog”, BT 1/6.
Foto: NTB

Det är så ledsamt att läsa din beskrivning av en förskollärares arbetssituation. Det värdefullaste vi i förskolenämnden har är barnen och personalen på våra förskolor. Att känna den hopplöshet du ger uttryck för måste tas på största allvar.

Vi kristdemokrater kämpar varje möte i förskolenämnden och varje gång frågan kan diskuteras i fullmäktige för att få våra styrande partier i Borås – S, MP, L, C – och även deras stödparti V att ta just frågan om arbetssituationen på våra förskolor på allvar.

Det här är vad vi kristdemokrater gör:

Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

* Vi tjatar om och om igen om att ta bort den generella rätten till barnomsorg från sex månader.

* Vi har tillsammans med Moderaterna ställt frågan varför inte utredningen om att få till barngruppernas storlek efter Skolverkets rekommendationer prioriterats framför utredningen om att barn till föräldralediga och arbetslösa ska få generell rätt till 30-timmarsvecka. Det sistnämnda är något som vi starkt motsätter oss eftersom vi vet att redan nu har många förskolor en arbetsbelastning som är alltför stor. Många barn har långa dagar och därmed många volymtimmar.

* KD och M jobbar nu också för att få till en resursfördelningsmodell som ska ge en mer likvärdig arbetssituation på våra förskolor, där just volymtimmar per barn ska räknas.

Vi tänker inte ge upp arbetet med att ge en rimlig arbetssituation för förskolepersonalen i Borås förskolor.

Gunilla Christoffersson (KD), ledamot i förskolenämnden

Caroline Hansson (KD), ersättare i förskolenämnden