1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bor pojken med guldbyxorna i Mark?

Det politiska styret i Mark drar på sig onödiga kostnader som riskerar att urholka kommunens ekonomi och möjligheterna att klara de investeringar som vi står inför, anser M och KD.

M och KD delar den stora oro som finns i Mark över prioriteringarna från den S-ledda Markmajoriteten. Att Marks kommun står inför stora investeringar i skolor och förskolor råder det politisk samstämmighet om. Det handlar både om investeringar befintliga och nya byggnader och lokaler.

quote
Ambitionen verkar snarare vara att bygga monument?
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Moderaterna och Kristdemokraterna har där- emot uttalat en oro kring att Markmajoriteten (S, C och L) drar på sig onödiga kostnader som riskerar att urholka kommunens ekonomi och möjligheterna att klara de investeringar som vi står inför.

Vi har påtalat behovet av sansade investeringar, inte minst hävdade vi att det i dagsläget räcker med en stor hall till 600 elever vid Lyckeskolan. Vi har faktiskt aldrig hört talas om någon skola med två fullstora hallar till det elevantalet. Ambitionen verkar snarare vara att bygga monument? Dyra investeringar låser fast skattepengar i hyror av byggnader när vi behöver fler händer i verksamheten.

Elise Arnell (KD)

Tomas Johansson (M)