1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sjuhäring försvunnen – hittades i kärr

En man i 85-årsåldern anmäldes i går försvunnen av sina anhöriga. Under nattens sökinsats tog polisen hjälp av militären, som hittade den äldre mannen vilse i skogen.

En äldre Herrljungabo tog bilen hemifrån vid elvatiden i går förmiddag. Han åkte ut till skogen för att leta efter en traktor men kom sedan inte hem. På eftermiddagen anmälde frun honom försvunnen och en sökinsats startade, vilket P4 Sjuhärad rapporterat om. Försvinnandet rubricerades som en särskild händelse, eftersom det bedömdes råda fara för liv. Det möjliggjorde för polisen att kalla in extra resurser och ta hjälp av militären.

Genombrottet kom sent i natt.

– Militären hittade bilen och senare även honom. Han är förd till sjukhus för kontroll, men utan allvarliga skador, säger Elin Karlander, stationsbefäl vid Alingsåspolisen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Mannen återfanns ett tiotal kilometer sydost om Herrljunga tätort. Anledningen till att just militären kallades in var att de har tillgång till andra typer av fordon som lättare tar sig fram i kuperad terräng. Det finns ingen misstanke om brott.

– Det var en ren räddningsinsats, säger Elin Karlander.

Kay Andréasson är militär insatschef och var med i natt när sökinsatsen pågick. Personal från 44:e bataljonen mötte under senkvällen upp polisen och anslöt sig till sökandet.

– Vi fick ihop tio militärer, varav två hundförare och två mc-förare, säger han.

Framåt småtimmarna fick en av hundförarna upp ett spår och 04.14 hittades mannen i ett kärr, några hundra meter från där han ställt bilen. Mannen var både talbar och vid god vigör.

– Soldaterna bar honom ut på vägen så att han kunde föras i väg med ambulans. För min del känns det alltid bra att man hittar personen vid liv. Men självklart är det särskilt upplyftande för vår personal att det var just militärens hundekipage som hittade mannen. Det är inte varje tillfälle som slutar så lyckligt, säger Kay Andréasson.