Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.
Cajsa Tengblad föreläser på lördag om självbild, relationer och vårt egenvärde.
Foto: Anna Hållams/TT

KYRKOGÅRDSVANDRING

Kulturhistoria: Vesene byalag bjuder in till kyrkogårdsvandring. Ta med egen kaffekorg för gemensam fika efteråt. Samling vid kyrkan.

Vesene kyrka tisdag 4 september kl 18.

KONST & HANTVERKSRUNDAN

Konst: Herrljunga konst- och hantverksrunda inleds med en vernissage på fredag kväll i Herlrjunga konsthall där även samlingsutställningen kommer att vara hela helgen. Lördag och söndag har de medverkande konstnärerna öppet i sina ateljéer eller i gemensamma lokaler. Gäsene tingshus är en av utställningslokalerna, så passa på att se byggnaden som är nominerad till Västra Götalands sju underverk. Program och karta finns i kulturhuset och på www.herrljungakonstrunda.nu

Herrljunga kulturhus, konsthallen fredag 6 september kl 18–19.30. Öppna ateljéer lördag–söndag 7–8 september kl 11–17.

FRUKOST – PRESTATIONSPRINSESSAN

Frukostföreläsning: Cajsa Tengblad, hälsopedagog, författare, föreläsare och diplomerad coach föreläser om självbild, relationer och vårt egenvärde. Morgonen inleds med en frukost (avgift). Föranmälan till Herrljunga Pastorat senast den 5 september.

Kyrkans Hus i Annelund lördag 7 september kl 9–11.

LOPPIS PÅ KULLINGSVIK

Loppis: Herrljunga missionsförsamling har loppis.

Kullingsvik, Hudenevägen i Herrljunga lördag 7 september kl 10–15.

KORPENS TIPSPROMENAD

Hjärngympa: Korpen Herrljunga arrangerar tipspromenader fyra söndagar i september. Rundan på fem kilometer går från Herrljunga centrum och runt Orraholmen. Frågor för både vuxna och barn finns. Fika serveras vid Orraholmen.

Start vid Stora Skolgatan/före detta Stureskolan i Herrljunga söndag 8 september kl 9–11.

PROVA PÅ TRÄNING

Motion: Gymmix Ljung/Ljungs GF har gratis prova på vecka 36 (2–8 september) på alla sina pass. Måndag kan barnen testa familjegympa kl 17.15 och barngympa kl 18.05. Onsdagar finns power dance kidz kl 17.30. För vuxna finns High Intensity Training (H.I.T.) måndag kl 18.05, gympa medel/intensiv måndag kl 19–20, funktionell styrka/core tisdag kl 19, latinmove torsdag kl 17.45, yoga torsdag kl 19, power hour fredag kl 17.15 och yoga söndag kl 16–17.

Mörlandahallen i Annelund måndag–söndag 2–8 september.

Läs mer

Herrljunga

LRF-ordföranden: ”Miljön kräver mer svenska livsmedel.”

De växtskyddsmedel som finns i maten i Sverige kommer nästan enbart från importerade livsmedel. LRF:s förbundsordförande, som på onsdagen besökte Herrljunga och Bråttensby vill se mer svensk produktion.

Herrljunga

Sjuhäradselever till SM-final i servering

Eleverna i trean på Restaurangprogrammet på Kunskapskällan i Herrljunga har kvalificerat sig till final i gymnasie-SM i servering. Hannah Pettersson och Jalmar Sandberg representerar klassen i finalen i Grythyttan.

Herrljunga

Praktiska övningar på utställning som hyllar ullen

”Länge leve ullen” på Herrljunga kulturhus är inte bara en utställning, utan under tiden den pågår kan man prova att karda och tova eller lyssna på en intressant föreläsning. BT var med på ett löddrigt tovningskafé.

Herrljunga

Storvarsel på Sjuhäradsföretag – 90 personer berörs

”Som om SKF och Volvo skulle lägga ner i Göteborg”

Herrljunga

Efter Ica-rånet – företagarna sätter fokus på brottsförebyggande

Rånet mot Ica Nära i Ljung i helgen blev en påminnelse om att det gäller att vara beredd på allt som butiksägare.

Herrljunga

Orraholmens arv drar ut på tiden

2015 ärvde Herrljunga kommun 560 000 kronor efter Svea Johansson. Arvet skulle gå till Orraholmen, men har fortfarande inte kunnat betalas ut.