Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.
Gemensam skräpplockning står på programmet på söndag.
Foto: Arkiv

HÄSTKVÄLL I EGGVENA

Föredrag: Hästrådgivare Margareta Bendroth, Hushållningssällskapet, informerar och svarar på frågor om foder, stallar, arbetsmiljö, företagande med mera. Kullings Gille och Hushållningssällskapet arrangerar. Fikaservering.

Eggvena bygdegård onsdag 23 oktober kl 19.

SÅNG OCH MUSIK

Kyrkligt: Karin Andreasson med team från Åsarp spelar, sjunger och vittnar (Söndagens arrangemang är inställt då Pär Alfredsson har lämnat återbud).

Källeryds missionskyrka lördag 26 oktober kl 19.

KLARA, FÄRDIGA, STÄDA!

Städdag: Gymmix Ljung deltar i det stora städuppdrag som Städa Sverige och Ica står bakom. Tillsammans städar man ett område. Gymmix tillhandahåller handskar och påsar. Efteråt bjuds alla på fika och alla får gratis yoga klockan 16. Alla som kommer deltar i en utlottning med priser från Gymmix och Ica. Anmälan via Facebook. Ingen avgift.

Samling Mörlandahallen i Ljung söndag 27 oktober kl 13.30–16.

MATMARKNAD I ALBOGA

Marknad: Smaka på god mat/delikatesser och botanisera bland vackra blommor i skenet av facklor. Cirka 15 lokala matproducenter har samlats på samma plats för att erbjuda allt från ägg, kött och mjölk till fin choklad.

Blommor och jord i Alboga söndag 27 oktober kl 11–14.

HÖSTMARKNAD i FÅGLAVIK

Marknad: Passa på att handla hantverk, hälsokost, mat, dryck, godis, hembakat och loppisprylar. Fornminnesstugan är öppen för besökare.

Mimersborg och Torget i Fåglavik söndag 27 oktober kl 10–16.

Läs mer

Bollebygd

La Familia tillbaka i nygammal regi

Rodrigo Macsad och hustrun Jennie drev La Familia i Bollebygd i tio och ett halvt år innan de sålde verksamheten. Nu återvänder Rodrigo Macsad med några kompanjoner som tidigare arbetat för honom.

Herrljunga

LRF-ordföranden: ”Miljön kräver mer svenska livsmedel.”

De växtskyddsmedel som finns i maten i Sverige kommer nästan enbart från importerade livsmedel. LRF:s förbundsordförande, som på onsdagen besökte Herrljunga och Bråttensby vill se mer svensk produktion.

Herrljunga

Sjuhäradselever till SM-final i servering

Eleverna i trean på Restaurangprogrammet på Kunskapskällan i Herrljunga har kvalificerat sig till final i gymnasie-SM i servering. Hannah Pettersson och Jalmar Sandberg representerar klassen i finalen i Grythyttan.

Herrljunga

Efter Ica-rånet – företagarna sätter fokus på brottsförebyggande

Rånet mot Ica Nära i Ljung i helgen blev en påminnelse om att det gäller att vara beredd på allt som butiksägare.

Bollebygd

LISTAN: Sjuhäradskommunen en av Sveriges tryggaste

Topp tio av Sveriges 290 kommuner.

Herrljunga

Orraholmens arv drar ut på tiden

2015 ärvde Herrljunga kommun 560 000 kronor efter Svea Johansson. Arvet skulle gå till Orraholmen, men har fortfarande inte kunnat betalas ut.