1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Borås vill äntligen öka avvecklingen av tomma lokaler

Nu kan pengarna gå till välfärden istället för till tomma lokaler, skriver sverigedemokrater.
Sjöhagenskolan har stått tom sedan 2015.
Foto: Jan Pettersson

Under 2019 märkte lokalförsörjningsförvaltningen en stor ökning av verksamheter som sade upp sina lokaler. Sverigedemokraterna i Borås har i lokalförsörjningsnämnden under de senaste åren intensivt arbetat för att lösa frågan med alla tomma lokaler i Borås stad och som förvaltas av lokalförsörjningsförvaltningen. Nu har vi äntligen fått respons för vårt arbete med den frågan. ”Detta är något som vi nu måste göra något åt”, säger enhetschefen Lena Zetterberg på lokalförsörjningsförvaltningen.

quote
Vi gläds åt att förvaltningen nu kommer att prioritera arbetet med den här frågan ordentligt.
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se och appen MinBT. 3 månader för endast 59 kr! (ord pris 119 kr)

Frågan gäller lokaler i förvaltningens fastighetsbestånd som bara står där och varje år kostar förvaltningen och skattebetalarna en massa pengar till ingen nytta. Kostnaderna för alla dessa lokaler ligger nu någonstans mellan 15 och 20 miljoner kronor per år. Detta problem skulle kunna lösas genom en mycket snabbare och enklare avvecklingsprocess i lokalförsörjningsförvaltningen och ett snabbare och effektivare samarbete med avdelningen mark och exploatering, som har uppdraget från Borås stad att sköta all försäljning av de fastigheter som förvaltas av lokalförsörjningsnämnden och som ska säljas.

Nu verkar det glädjande nog så att alla våra ansträngningar och alla våra initiativärenden till nämnden och enkla frågor i kommunfullmäktige i den här frågan äntligen börjar ge resultat och en förbättring är i antågande. Vi gläds åt att förvaltningen nu kommer att prioritera arbetet med den här frågan ordentligt och vi gläds också åt att skattebetalarna i Borås också är vinnare i det här och inte behöver skjuta till skattepengar för en massa tomma lokaler.

Vi i Sverigedemokraterna kommer fortsätta att följa upp hur arbetet med detta utvecklas och även fortsättningsvis driva den här frågan i nämnden enligt Borås stads reglemente för förvaltningen, nämligen att: ”Lokalförsörjningsförvaltningen skall med hög kvalitet, en kostnadseffektiv förvaltning och ny- samt ombyggnationer med miljöfokus se till att Borås stad kan erbjuda invånarna sunda och effektiva lokaler samt anläggningar för kommunala verksamheter”.

Nu kan pengarna gå till välfärden istället för till tomma lokaler.

Olle Engström (SD), ledamot, lokalförsörjningsnämnden

Valter Kotsalainen (SD), ersättare, lokalförsörjningsnämnden