Man försvunnen – tog tåget till Varberg

En svårt dement man har försvunnit i Istorp i Marks kommun.
Bilden har inget samband med händelsen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick samtal om försvinnandet vid 16-tiden.

– Vi börjar med närsök och sektorsök med både patruller och hundenheter, säger Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Mannen ska ha försvunnit under dagen.

Polisen går ut med signalement på honom. Mannen är i 65-årsåldern, har kortklippt hår och ser ”alldaglig” ut. Vid försvinnandet bar han en blå jacka och rödrutig skjorta.

– Vi vill såklart hitta mannen så snabbt som möjligt, och vi är tacksamma om man hör av sig med tips. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite, säger Birgersson.

Under natten meddelar polisen att sökandet är avslutat.

– Enligt alla uppgifter vi samlat in tyder allt på att mannen själv satt sig på ett tåg till Varberg. Så rent polisiärt är ärendet avslutat, säger Anders Österholm, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Läs mer

Bollebygd

Tillgänglighetskrav fördröjer bostäder i Töllsjö

Det blev inget bygglov beviljat för nya bostäder i närheten av skolan i Töllsjö. Samhällsbyggnadsnämnden återremitterade ärendet för att få ett förslag på hur samtliga lägenheter kan uppfylla tillgänglighetskraven för flerbostadshus.

Herrljunga

Nu kartläggs räddningstjänstens arbetsmiljö

Herrljunga kommun tar nya tag i frågan om räddningstjänstens omorganisation. Nu ska arbetsmiljön kartläggas genom en enkät och intervjuer innan arbetet med organisationen fortsätter.

Bollebygd

Närgångna bilder av naturen

Britt-Marie Pålsson i Bollebygd hittar motiven för sina fotografier i naturen, framför allt är det blommor som får henne att ta fram kameran.

Herrljunga

Många planer för nybyggen i Herrljunga

Kommun vill växa och har fokus på detaljplaner för bostäder. Flera planer är klara eller nära slutskedet.

Bollebygd

Bollebygd är en trygg kommun

Bollebygd är en trygg kommun att bo i, enligt den enkätundersökning om upplevd trygghet som Bollebygds invånare kunde fylla i under november.

BT-experimentet

Prova  i̶n̶t̶e̶ detta hemma – labba med BT och Navet

Här finns senaste experimenten – och alla lösningar.