Barnen på skolorna i Bollebygd kan en hel del om vatten. I går fick de återbesök av Vattenmannen och Speed som varit i skolorna en gång tidigare för att prata om vatten och miljö.
Vattenmolekylen ser nästan ut som Musse Piggs huvud så Ted Ljungberg och Julia Berenett från Gaddenskolan hjälper till att få på en mössa med musöron på Vattenmannens dykarhjälm.
Foto: Anne Engström

I går dök tv-kändisarna Vattenmannen och Speed upp i Bollebygdsskolan dit barn i förskoleklass och ettan på alla kommunens skolor var inbjudna. BT var med när duon Vattenmannen (Robert Cronsioe) och Speed (Tomas Hirdman) träffade elever från Gaddenskolan. Töllsjöskolan och Örelundsskolan. Senare träffade de även Bollebygdsskolans elever.

Vattenmannen och Speed sjunger med eleverna.
Foto: Anne Engström
Vattenmannen hälsar på barnen från Gadden.
Foto: Anne Engström

Gårdagens föreställning var en sorts avslutning. Tidigare har alla skolor fått först flaskpost och därefter besök av duon, så de var välkända bland barnen.

– Vi har ju fått en massa teckningar och ord av er, säger Speed. Nu har vi gjort sånger av orden som vi ska sjunga tillsammans.

Barnen har bland annat skrivit om att man kan dricka vatten och bada i det och att det finns fiskar och vattendjur.

Vattenmannen har en ganska klumpig dykardräkt så barnen fick tillfälle att skratta åt hans fumliga spel på synthen med dykarhandskar. Men till slut gick det riktigt bra.

– H2O finns överallt, det kan vara varmt eller kallt. H2O är en molekyl som du kan stoppa in i din kyl, sjöng Vattenmannen och Speed med barnen.

Vattenmannen lämnar över tre cd till Julia Berenett och Ted Ljungberg från Gadden för att de löste sin uppgift galant. Nu får de dela ut en skiva vardera till de tre skolor som är med på föreställningen.
Foto: Anne Engström

Vattenmolekylen (H2O) ser nästan ut som Musse Piggs huvud, så Julia Berenett och Ted Ljungberg från Gaddenskolan fick i uppdrag att sätta en mössa med musöron på Vattenmannens huvud på tid. De klarade det på 5,2 sekunder, vilket var ”nytt rekord” och vinsten blev en cd vardera till de tre skolorna som de två barnen fick dela ut.

Vattenmannen och Speed har träffat eleverna förut och sångerna bygger delvis på ord som eleverna har skickat.
Foto: Anne Engström

Läs mer

Debatt och dialog

Debatt: Dra in gratis busskort i Borås

Gymnasieskolorna i Borås ska spara miljoner. Samtidigt får alla elever gratis busskort, oavsett hur nära skolan de bor. Det är inte rimligt.

Kultur

Patrick Modiano – inte så smal som man tror

Den franske nobelpristagaren Patrick Modianos djupt personliga tilltal till sina läsare och hans lätt distingerade stil skulle kunna göra honom till en smal författare som bara läses av en liten, exklusiv skara.

Missa inte

TV: Vägen som skapar fotbollsilska – BT teståkte: ”Förstör bilen”

✓ Kryssman: ”Jag förstår inte” ✓ Borås stad: ”Går inte ha det så här”

Missa inte

Här kan samkönade par gifta sig – men flertalet kyrkor säger nej

Tydligt ja till homosexuella – men många kyrkor säger nej.

Insändare

Insändare: Se mobbning för vad det är – ett lagbrott

Så länge vi kallar övergreppen i skolan för mobbning kommer vuxenvärlden inte att ta dessa på tillräckligt stort allvar, skriver Erik Rezazadeh.

Ulricehamn

Flera stölder i Ulricehamn – polisen varnar

De senaste dagarna har det skett ovanligt många stölder i Ulricehamn och polisen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt över sina ägodelar.