1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bränder i två rishögar på kort avstånd

Vid klockan 22.17 på långfredagskvällen kom larm om brand intill Bollekollen i Bollebygd.
Senare under natten brann det på ett till ställe i närheten.

Enligt räddningstjänsten, som åkte till platsen, brann det i en större rishög intill vägen och släckningsarbetet förväntades pågå en stund in på natten.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Under fredagen har det tidigare kommit larm om tre olyckor i Sjuhärad till följd av att det är så torrt i markerna. Räddningstjänsten har under dagen framfört en kraftig varning för att elda de kommande dagarna.

Vid 01-tiden på natten till påskafton var räddningstjänsten kvar vid Bollekollen med tre enheter. En stund senare var det släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Men vid klockan 01.44 kom larm om en ny brand i en rishög bara några kilometer närmare Borås längs riksväg 40.

– Vi är på plats och släcker ner där med. Det här är inte riktigt lika stort, men det hade brunnit längre innan man upptäckte det. Det hade spridit sig till vegetationen, men det är släckt nu och nu koncentrerar vi oss på att släcka den stora högen som har varit helt övertänd. Vi vill ha fler vattenresurser innan vi ger oss på den, säger Fredrik Iwanson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 02.20.

En tankbil har skickats dit från Borås.

Strax före klockan 04 är räddningstjänstpersonal fortfarande kvar på brandplatsen som är cirka 20 meter lång och fem meter bred

– Vi kommer att vara kvar resten av natten och en bit in på morgonkvisten. Vi kommer att låta den brinna ut kontrollerat, det krävs för mycket vatten för att släcka den, säger Iwanson då.