Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Anne Engström tipsar om sex saker att göra under sju dagar i Bollebygd.
Jim Thuresson kommer till Bollebygd för att hålla en inspirationsföreläsning.
Foto: Oskar Pålsson/Arkiv

FÅ ORDNING MED KONMARI-METODEN

Föreläsning: Har du sett Netflixserien ”Konsten att städa” med Marie Kondo eller läst boken ”The Life changing magic of tidying up”? Är du nyfiken på KonMari-metoden? Sari Karlsson berättar hur du kan förändra ditt hem och ditt sätt att tänka genom att följa metoden. Vuxenskolan bjuder in till en föreläsning om den populära metoden. Entréavgift.

Bollebygds bibliotek, Galleri Odinslund torsdag 7 november kl 18.30–20.

DÄCKBYTARDAG

Däck: Töllsjös föräldraförening byter till vinterdäck på din bil utanför gympasalen. Alla pengar man får in går oavkortat till föreningen och de insatser den gör för barnen på skolan.

Töllsjö skola vid gympahallen lördag 9 november kl 9–14.

ARKIVENS DAG

Arkiv: Årets tema för Arkivens dag är ”Gömt och glömt”. I Bollebygd ser Föreningsarkivet bland annat till att man får veta mer om Röda Korsets historia som dåtidens socialkontor. Det bjuds många bilder och överraskningar. Klippböcker finns framme att bläddra i. Klockan 11.30 visar Christer Falk Bollebygdsbilder. Gratis kaffe med dopp serveras.

Bollegården lördag 9 november kl 10–13.

KURIOSAKAFÉ MED LOPPIS

Kafé: Hultafors station/bygdegård har öppet kuriosakaféet varannan lördag. Njut av kaffe med hembakat och gör fynd bland massor av prylar på andra våningen.

Hultafors station lördag 9 november kl 11–14.

IDROTTSKVÄLL MED JIM THURESSON

Föreläsning: Inspiratören Jim Thuresson föreläser om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor och om att bygga självförtroende. Kvällen är tänkt att vara en mötesplats för engagerade i idrottsföreningar som anställd eller styrelsemedlem, men även en kväll för den som är aktiv i en förening eller bara är intresserad av idrott. Sisu Idrottsutbildarna finns på plats tillsammans med representanter för Bollebygds kommun och bjuder på kaffe och smörgåsar.

Bollebygdskolans matsal måndag 11 november kl 18–21.

UTSTÄLLNINGAR

Konst: På Galleri Odinslund i Bollebygds bibliotek ställer Rune Persson från Marks konstgrafiska verkstad ut grafik, måleri och collage till och med den 16 november. På Galleri Gyllene Hinden ställer Mikael Sandhagen och Björn Edsholm ut smide och motorsågskonst till och med den 20 november. På Boy konsthall ställer Jussi Järvinen ut queer smyckeskonst till och med den 16 november.

Galleri Odinslund i Bollebygd, bibliotekets öppettider. Galleri Gyllene Hinden i Hindås, öppet måndag–fredag kl 12–18, lördag–söndag kl 12–15. Boy konsthall i Bollebygd, öppet torsdag–fredag kl 16–19, lördag–söndag kl 12–16.

Läs mer

Ledar

Rättvisa åt Gui Minhai går först

Brotten mot mänskliga rättigheter i Kina är ingen nyhet och diktaturer förnekar sig aldrig. Därför är inte domen på tio års fängelse för den svenske förläggaren Gui Minhai ”för att ha försett utländsk makt med underrättelser” det allra minsta förvånande.

Kultur

Sjuhäradsbo på deltid med i "Let's dance"

Ännu en Sjuhäradsbo, men på deltid, kommer att medverka i årets omgång av ”Let's dance”.

Kultur

Strindbergs teaterflopp ska bli publikmagnet i Borås

Strindbergs mest nedsablade pjäs ska paradoxalt nog locka publiken till Borås Stadsteater. Regissören Hanna Nygårds är på väg att låta något nytt resa sig ur ”Brända tomtens” ruiner.

Borås

För 50 år sedan: Klart för ny storkommun – höjd skatt väntas i Mark

BT gör en tillbakablick 50 år i historien.

Bollebygd

LISTAN: Sjuhäradskommunen en av Sveriges tryggaste

Topp tio av Sveriges 290 kommuner.

Borås

LISTA: Här är de nya lagarna som träder i kraft i dag

Mer kontantservice och mer samhällsorientering för nyanlända – mindre bidrag till asylsökande i utsatta områden och mindre skatt för höginkomsttagare.