1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Förskolor slås ihop efter personalbrist

För att klara verksamheten trots att sjukskrivningar lett till personalbrist inom måltid och lokalvård slår Bollebygds kommun ihop några av sina förskolor direkt efter påskhelgen.
Nolåns förskola i Bollebygd flyttar tillfälligt in hos Krokdals förskola för att klara personalbristen inom lokalvård och måltider.
Foto: Anne Engström/Arkiv

Nolåns förskola flyttar in hos Krokdals förskola och Ekdalens förskola flyttar in hos Eriksgårdens förskola. Det är inte personalbrist bland förskolepersonalen som är orsaken utan främst att lokalvård och måltidsverksamheten har brist på personal och behöver samordnas för att kunna hålla en bra nivå, hushålla på personal och följa myndigheternas föreskrifter.

Jennie Wessbo, som är verksamhetschef och lokalstrateg inom samhällsbyggnadsförvaltningen, säger att eftersom det samtidigt är 50–60 procent frånvaro bland barnen i förskolan är det ingen risk att barngrupperna blir för stora. Om man ser att det ändras kommer beslutet att omvärderas.

Barn som har vårdnadshavare som är hemma på grund av arbetslöshet eller föräldraledighet ska fortsätta vara hemma åtminstone till och med den 25 april. Efter det tas ett nytt beslut. Barn i familjer där ett annat barn är sjukt bör också stanna hemma från förskolan. Däremot ska skolbarn fortfarande gå till skolan så länge de själva är friska.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)