Dags att nominera ny Bollebygdsambassadör

Nu har Bollebygdsborna chansen att påverka vem som blir 2020 års Bollebygdsambassadör genom att nominera kandidater.
Bengt-Olof Hammar som är grundare och ägare till Hammar Maskin i Olsfors är 2019 års Bollebygdsambassadör. Vem blir 2020 års ambassadör?
Foto: Anne Engström

Sedan 2003 har Bollebygds kommun utsett en Bollebygdsambassadör varje år. 2019 års ambassadör är företagaren Bengt-Olof Hammar i Olsfors.

Bollebygdsambassadören ska vara en god ambassadör för kommunen genom att hjälpa till med att sprida en positiv bild av Bollebygds kommun. För att kunna utses till ambassadör måste personen eller personerna ha anknytning till kommunen, antingen vara bosatt eller ha bott i kommunen. Allmänheten kan nominera kandidater till och med den 10 november. Därefter utser politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunfullmäktiges presidium årets Bollebygdsambassadör.

Läs mer

Ledar

Rättvisa åt Gui Minhai går först

Brotten mot mänskliga rättigheter i Kina är ingen nyhet och diktaturer förnekar sig aldrig. Därför är inte domen på tio års fängelse för den svenske förläggaren Gui Minhai ”för att ha försett utländsk makt med underrättelser” det allra minsta förvånande.

Kultur

Sjuhäradsbo på deltid med i "Let's dance"

Ännu en Sjuhäradsbo, men på deltid, kommer att medverka i årets omgång av ”Let's dance”.

Kultur

Strindbergs teaterflopp ska bli publikmagnet i Borås

Strindbergs mest nedsablade pjäs ska paradoxalt nog locka publiken till Borås Stadsteater. Regissören Hanna Nygårds är på väg att låta något nytt resa sig ur ”Brända tomtens” ruiner.

Borås

För 50 år sedan: Klart för ny storkommun – höjd skatt väntas i Mark

BT gör en tillbakablick 50 år i historien.

Bollebygd

LISTAN: Sjuhäradskommunen en av Sveriges tryggaste

Topp tio av Sveriges 290 kommuner.

Borås

LISTA: Här är de nya lagarna som träder i kraft i dag

Mer kontantservice och mer samhällsorientering för nyanlända – mindre bidrag till asylsökande i utsatta områden och mindre skatt för höginkomsttagare.